• Dyslexi hulp van StudieQ

LVSI waarborg voor StudieQ Al 25 jaar ervaring bij StudieQ

HENGELO

(hoofdvestiging)

Dyslexie & Dyscalculie: je leert er “gewoon” mee omgaan

Met dyslexie of dyscalculie bedoelt men lees-, spelling- of rekenproblemen. Normaal gesproken kunnen kinderen na enkele maanden lees- of rekenonderwijs in groep drie (of al eerder) de letters van het alfabet. Ongeveer 10% van de leerlingen in groep drie is nog niet helemaal “klaar” voor het leren lezen en schrijven. Gaat het kind ondanks extra inspanning niet vooruit, dan kan er sprake zijn van dyslexie of dyscalculie. Het is dan raadzaam een deskundig GZ-psycholoog of orthopedagoog in te schakelen voor een individueel onderzoek. Wanneer dyslexie is vastgesteld, hoort bij het rapport van de deskundige ook een dyslexieverklaring die recht geeft op verschillende faciliteiten in het onderwijs. Er wordt een behandelplan opgesteld en de orthopedagoog gaat samen met het kind, ouders en school werken aan het probleem.

Dyscalulie hulp door StudieQ

ELKE LEERLING IS UNIEQ!

Onderzoek bij StudieQ

Als een leerling veel moeite heeft met lezen, spellen of rekenen, kunt u een test laten doen op dyslexie of dyscalculie. Voor beide testen kunt u bij ons terecht. Wanneer uit het onderzoek blijkt dat uw kind een leerprobleem of een leerstoornis heeft, wordt er een specifiek behandelingsplan opgesteld.

WORDT ONDERZOEK VERGOED?

Brugklastraining voor groep 8

Om er achter te komen of uw kind dyslectisch is, is een onderzoek nodig. In tegenstelling tot dyscalculie kan wanneer het gaat om ernstige enkelvoudige dyslexie men in aanmerking komen voor de vergoedingsregeling via de gemeenten. Hier zijn strikte voorwaarden aan verbonden. Kijkt u maar naar de formulieren onder het kopje handige downloads. In elke geval krijgt uw kind bij ons de aandacht en zorg die hij of zij nodig heeft. Wij werken samen met Driestar Educatief voor de vergoede dyslexiebehandeling. Driestar Educatief is aangesloten bij het Kwaliteitsinstituut voor Dyslexie.

ERVAREN SPECIALISTEN

Bijles vakdocent StudieQ

Wij hebben ervaren specialisten in dienst. Een GZ-psycholoog, orthopedagogen en remedial teachers zorgen voor screening, onderzoek en behandelingen.

VUL ONDERSTAAND U GEGEVENS IN
EN WIJ BELLEN U ZO SPOEDIG MOGELIJK TERUG

Wat onze omgeving zegt…

Team

Nicole StudieQ

“Studiecentrum en StudieQ heeft betrokken professionals met passie voor studiebegeleiding, onderzoek en hulp bij leerproblemen. Het doel is een optimale leeromgeving bieden waar elke leerling of medewerker zich op eigen niveau kan ontwikkelen.” Nicole Arendsen (eigenaar)

Leerlingen

Sociale vaardigheden StudieQ

Studiebegeleiding & Examentraining 2013: “Zeer educatief en een goede stok achter de deur. Goed is de manier van werken, examens maken en uitgebreid individueel nabespreken. Een goed begin voor de examens. Bedankt voor alles!” Niels Roerink (Studiecentrum legende) uit Hengelo

Ouders

Ouders betrokken bij StudieQ

“Super begeleiding van onze zoon. Hij heeft nu veel meer zelfvertrouwen. Bovendien heeft ons kind nu vrije tijd en kunnen wij “gewoon” ouders zijn.”

STUUR ONS EEN BERICHT

Interesse? Neem dan contact met ons op.

Vul onderstaand uw gegevens in en een korte omschrijving over het onderwerp, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.