Privacy Policy Studiecentrum Hengelo/StudieQ

//Privacy Policy Studiecentrum Hengelo/StudieQ
Privacy Policy Studiecentrum Hengelo/StudieQ 2018-05-24T20:51:46+00:00

Privacy Policy Studiecentrum Hengelo/StudieQ

Studiecentrum Hengelo/StudieQ hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacybeleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Studiecentrum Hengelo/StudieQ houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit brengt met zich mee dat wij:

  • uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit privacybeleid.
  • de verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt.
  • vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens.
  • passende technische en/of organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt.
  • op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

Uw persoonsgegevens worden door Studiecentrum Hengelo/StudieQ verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden:

  • voor het goed verlopen van de onderlinge communicatie t.b.v. de klant
  • het aangaan van overeenkomsten met ouders en verzorgers t.b.v. de klant • het aangaan van overeenkomsten met uw gemeente t.b.v. de zorgverlening
  • het declareren van de aan u geleverde zorg bij overheidsinstanties/gemeente
  • het verlenen van adequate zorg t.b.v. de klant.

Verstrekking aan derden
De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor de vergoedingsregeling ernstige dyslexie.
Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten en zonder uw schriftelijke toestemming. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen.

Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

Minderjarigen
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn
Studiecentrum Hengelo/StudieQ bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. Voor medisch psychologische gegevens geldt een bewaartermijn van 15 jaar. Voor fiscale documenten geldt een bewaartermijn van 7 jaar. Persoonsgegevens van personen die na telefonisch contact zijn opgenomen en waar geen vervolgtraject is gestart, worden na een periode van 2 maanden verwijderd.

Beveiliging
Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we de volgende maatregelen genomen;

  • er wordt dagelijks automatisch een back-up gemaakt
  • het personeel is goed geïnstrueerd hoe veilig met persoonsgegevens om te gaan

Rechten omtrent uw gegevens
U hebt recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke we van u hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door een van onze verwerkers. Ook heb u het recht de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of direct aan een andere partij indien gewenst. Wij kunnen u logischerwijs vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Klachten
Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens, vragen we u hierover met ons contact op te nemen. U hebt daarnaast het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy.
Als Studiecentrum Hengelo/StudieQ zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van ons privacy beleid, of in algemenere zin, vragen hebt hierover of contact met ons wenst op te nemen, kan dit via onderstaande contactgegevens:

Studiecentrum Hengelo/StudieQ
Mevrouw N.M.Arendsen
Mr.P.J.Troelstrastraat 68
7556 EN Hengelo
Tel:074-2431571

Download Privacy Policy

Bel mij terug