• Rekencentrum Twente helpt rekenvaardigheid te verbeteren.

    Sociale vaardigheden StudieQ

trustedLogo1 25jaar

Meer informatie aanvragen? Gebruik ons contact formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Rekencentrum Twente

GOED  LEREN  REKENEN

De rekentoets is verplicht! Voor dit schooljaar telt de toets nog niet mee voor het slagen of zakken maar wordt wel genoteerd op de cijferlijst. Vanaf volgend jaar is het resultaat van de rekentoets mede bepalend voor de examenuitslag. Rekenen staat duidelijk op de kaart. Het onderwijs zal alle zeilen bij moeten zetten om ook de rekenzwakke leerling en de leerling met ernstige rekenproblemen tot het gewenste niveau te brengen.

Het afgelopen schooljaar vielen de resultaten erg tegen. De minister en staatssecretaris roepen de scholen op meer werk te maken van rekenonderwijs. Zelf passen ze de toetsen aan: ze worden minder talig.

Vaak beginnen leerlingen al in de brugklas met een achterstand. Wie niet goed kan rekenen met cijfers, zal zeker niet goed kunnen rekenen met letters en dan wordt algebra bij voorbaat abracadabra.

Rekencentrum Twente, onderdeel van Studiecentrum Hengelo en Studieq, heeft daarom speciale trainingen ontwikkeld om leerlingen en studenten te helpen hun rekenvaardigheid op niveau te krijgen en te houden. De training kan individueel of in groepsverband gevolgd worden. De trainingen zijn bestemd voor basisschool, vmbo, havo, vwo en mbo. Ook voor studenten op de Pabo, verpleegkundigen en andere doelgroepen kan een passende training samengesteld worden.

Voor de basisschool wordt de cursus gegeven in kleine groepen van maximaal 4 tot 6 leerlingen. Twee keer per week wordt op een speelse manier gewerkt aan getalbegrip en rekenvaardigheden. Ook leerlingen met dyscalculie kunnen een speciale begeleiding ontvangen.

Interesse? Neem dan contact met ons op.

Vul onderstaand uw gegevens in en een korte omschrijving over het onderwerp, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.