MEER ZELFVERTROUWEN DOOR DE CITO-TRAINING

Cito-training.jpg
De Cito-toets is voor veel leerlingen een spannend moment. Toch is de toets niet zo belangrijk als het lijkt. Vaak wordt er overdreven veel gewicht gegeven aan de Cito-toets. Kinderen krijgen het nerveuze gevoel: dit is het beslissende moment voor mijn schoolkeuze, terwijl het advies van de basisschool veel belangrijker is.

Elk kind moet op haar/zijn eigen niveau functioneren. Wel is het zinvol om te onderzoeken waar het kind problemen ondervindt en daar met gerichte uitleg en oefening extra aandacht aan te besteden.

Bij de voorbereiding op de Cito-toetsen gaat de orthopedagoog het kind zo goed mogelijk voorbereiden zodat het optimaal op het eigen niveau kan presteren. Het richt zich op de algemene  vaardigheden zoals begrijpend lezen, omgaan met meerkeuzevragen, het opfrissen van taal-en rekenregels, het werken onder tijdsdruk en het voorkomen of verminderen van faalangst.

Voor wie?
Deze vorm van begeleiding is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd groep 7 en 8.

Frequentie en duur van het traject
In principe zijn er geen wachtlijsten. Samen met de ouders en het kind kijken wij naar een geschikt tijdstip dat voor iedereen het beste past. De begeleiding vindt normaliter één keer per week plaats gedurende 50 minuten op een vast afgesproken dag en tijdstip. Aan het eind van het vooraf afgesproken traject zal er geëvalueerd worden over de voortgang.

Wie begeleidt mijn zoon of dochter?
Deze begeleiding wordt geboden door een ervaren orthopedagoog die SKJ geregistreerd is. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie wordt aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers aangetoond dat er ervaring, kennis en vaardigheden in huis zijn om goede hulp te bieden (in complexe situaties).

Op eigen niveau presteren

OP EIGEN NIVEAU PRESTEREN

Het heeft weinig zin om kinderen alle oude Cito toetsen uit het hoofd te laten leren om zo hoger te kunnen scoren. Elk kind moet op haar/zijn eigen niveau functioneren. Wel is het zinvol om te onderzoeken waar het kind problemen ondervindt en daar met gerichte uitleg en oefening extra aandacht aan te besteden.

Optimale aandacht

OPTIMALE AANDACHT

Cito-voorbereiding bestaat niet uit alleen maar oefenen van de oude Cito toetsen. Het richt zich op de algemene vaardigheden zoals begrijpend lezen, omgaan met meerkeuze vragen, opfrissen van taal- en rekenregels, werken onder tijdsdruk en voorkomen van faalangst.

Meer zelfvertrouwen door cito voorbereiding

MEER ZELFVERTROUWEN

Bij de voorbereiding op de Cito-toets gaan zeer ervaren remedial teachers de toetskoorts in groep 8 tegen door het kind zo goed mogelijk voor te bereiden zodat het optimaal op het eigen niveau kan presteren.

INTERESSE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Vul onderstaand uw gegevens in en een korte omschrijving over het onderwerp, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.
Voor- en achternaam ouder
Voor- en achternaam kind
Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.