Intelligentie-onderzoek bij StudieQ

intelligentie-onderzoek

Wanneer de schoolprestaties van uw zoon of dochter afwijken van het verwachte en er vragen zijn op het gebied van de capaciteiten, kan het zinvol zijn om een intelligentieonderzoek te laten uitvoeren. Hiervoor nemen wij de WISC-V af. Deze intelligentietest bestaat uit vragen en opdrachten en meet zowel de aangeleerde kennis, als begrip, inzicht en probleemoplossende vaardigheden. We brengen de taalvaardigheden, de algemene leervaardigheden, de ruimtelijk visuele vaardigheden, het werkgeheugen en de verwerkingssnelheid in kaart. De prestaties worden vergeleken met die van leeftijdgenoten. Op basis hiervan brengen we advies uit met betrekking tot de juiste ondersteuning of een passend onderwijsniveau.

dyslexie-dyscalculie.jpg

Didactisch onderzoek

Op school kunnen kinderen moeite hebben met één bepaald onderdeel, bijvoorbeeld: rekenen, (werkwoord)spelling, technisch lezen of begrijpend lezen. Om inzicht te krijgen in deze moeilijkheden nemen onze orthopedagogen bepaalde testen af. Op deze manier wordt het niveau van het kind op dat onderdeel bepaald en is er te zien welke aspecten wel en niet beheerst worden. Dit geeft aanknopingspunten voor een passende individuele begeleiding.

Persoonlijkheidsonderzoek (screening)

Heeft u het gevoel dat er bij uw zoon of dochter mogelijk sprake kan zijn van een ontwikkelingsstoornis  (zoals: ADHD of autisme)? Met behulp van gesprekken en vragenlijsten kan StudieQ een eerste screening verrichten zonder dat u last heeft van lange wachtlijsten.

INTERESSE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Vul onderstaand uw gegevens in en een korte omschrijving over het onderwerp, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.
Voor- en achternaam ouder
Voor- en achternaam kind
Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.