Adres StudieQ Hengelo

Meester P.J. Troelstrastraat 68
7556 EN Hengelo

+31 (0)74 243 15 71

info@studieq.nl

STUDIEQ HENGELO

StudieQ Hengelo biedt verschillende vormen van studiebegeleiding, onderzoek en hulp bij leerproblemen aan leerlingen van de basisschool en voortgezet onderwijs. StudieQ Hengelo bestaat alweer 25 jaar en ons betrokken, multidisciplinaire team bestaat uit studiebegeleiders, orthopedagogische specialisten en remedial teachers. Zij zorgen dagelijks dat elke leerling met meer vertrouwen en zelfstandigheid beter leert leren.

Veel activiteiten vinden plaats op onze verschillende locaties. Individuele begeleidingen en screening kunnen in samenwerking met scholen plaats vinden op andere locaties in Twente. Ons complete begeleidingsaanbod bestaat uit

  • Intensieve studiebegeleiding – ‘geen huiswerk thuis’
  • Bijles – ‘alleen door vakdocenten’
  • Examentraining
  • Brugklastraining
  • Citotraining
  • Entreetoets groep 7
  • Remedial Teaching voor taal- of rekenachterstanden
  • Begeleiding bij dyslexie, dyscalculie of andere leerproblemen
  • Onderzoek voor het vaststellen van dyslexie, dyscalculie, IQ etc.

In 25 jaar is de vraag naar hulp bij onderwijs en opvoeding toegenomen en veranderd. Steeds meer komt de nadruk te liggen op ontzorgen. Leerlingen willen graag betere resultaten, meer zelfvertrouwen en terugkerend schoolplezier. Ouders willen minder spanningen thuis, hulp bij problemen en professionele begeleiding. Scholen worden geconfronteerd met passend onderwijs waarbij ze onderwijs en begeleiding moeten bieden aan een gevarieerdere groep leerlingen. Om aan deze nieuwe hulpvragen te kunnen voldoen werken we met steeds vernieuwende methodieken, altijd nauw afgestemd op de individuele leerling, met veel persoonlijke aandacht. De nadruk ligt daarbij niet uitsluitend op het verhogen van kennis, maar op de vaardigheden om die kennis op te kunnen doen.

Ons motto is dat voor ons elke leerling unieQ is. Immers elke leerling van basisschool of voorgezet onderwijs, met een leerprobleem of zonder, leert gewoon op zijn/haar manier en op zijn/haar niveau. Het is onze passie om bij elke leerling het maximale eruit te halen door middel van individuele begeleiding of intensieve studiebegeleiding. StudieQ Hengelo, ‘voor ons is elke leerling unieQ’.

INTERESSE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.
Vul onderstaand uw gegevens in en een korte omschrijving over het onderwerp, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Stuur ons een bericht

INTERESSE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Vul onderstaand uw gegevens in en een korte omschrijving over het onderwerp, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.