MEER ZELFVERTROUWEN DOOR DE CITO-TRAINING

De Cito-toets is voor veel leerlingen een spannend moment. Toch is de toets niet zo belangrijk als het lijkt. Vaak wordt er overdreven veel gewicht gegeven aan de Cito-toets. Kinderen krijgen het nerveuze gevoel: dit is het beslissende moment voor mijn schoolkeuze, terwijl het advies van de basisschool veel belangrijker is.

Cito voorbereiding Studieq

OP EIGEN NIVEAU PRESTEREN

Het heeft weinig zin om kinderen alle oude Cito toetsen uit het hoofd te laten leren om zo hoger te kunnen scoren. Elk kind moet op haar/zijn eigen niveau functioneren. Wel is het zinvol om te onderzoeken waar het kind problemen ondervindt en daar met gerichte uitleg en oefening extra aandacht aan te besteden.

OPTIMALE AANDACHT

Cito-voorbereiding bestaat niet uit alleen maar oefenen van de oude Cito toetsen. Het richt zich op de algemene vaardigheden zoals begrijpend lezen, omgaan met meerkeuze vragen, opfrissen van taal- en rekenregels, werken onder tijdsdruk en voorkomen van faalangst.

MEER ZELFVERTROUWEN

Bij de voorbereiding op de Cito-toets gaan zeer ervaren remedial teachers de toetskoorts in groep 8 tegen door het kind zo goed mogelijk voor te bereiden zodat het optimaal op het eigen niveau kan presteren.

Stuur ons een bericht

INTERESSE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Vul onderstaand uw gegevens in en een korte omschrijving over het onderwerp, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.