TAAL, REKENEN, (BEGRIJPEND) LEZEN

dyslexie-dyscalculie.jpg

Sommige kinderen hebben extra ondersteuning nodig in hun leerontwikkeling. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met (begrijpend) lezen, spellen of rekenen. Of er is sprake van een leerstoornis als dyslexie of dyscalculie. Verder komt het voor dat een kind juist niet genoeg wordt uitgedaagd en er sprake lijkt te zijn van hoogbegaafdheid.

Scholen hebben niet altijd genoeg tijd en/of middelen om voldoende aandacht te besteden aan de individuele ontwikkeling van deze leerlingen. Om te voorkomen dat zij een achterstand oplopen of om de achterstand te minimaliseren, biedt StudieQ begeleiding bij leerproblemen.

Al onze vormen van begeleiding starten met een vrijblijvend intakegesprek. Indien nodig zal hierna gestart worden met een beginmeting.  In het intakegesprek zal verder besproken worden hoeveel begeleidingssessies er geadviseerd worden.

Kenmerken van de individuele begeleiding:

Doelgroep
Deze vorm van begeleiding is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd vanaf groep 1 t/m groep 8.

Frequentie en duur van het traject
In principe zijn er geen wachtlijsten. Samen met de ouders en het kind kijken wij naar een geschikt tijdstip dat voor iedereen het beste past. De begeleiding vindt normaliter één keer per week plaats gedurende 50 minuten op een vast afgesproken dag en tijdstip. Aan het eind van het vooraf afgesproken traject zal er geëvalueerd worden over de voortgang

Wie begeleidt mijn zoon of dochter?
Deze begeleiding wordt geboden door een ervaren orthopedagoog die SKJ geregistreerd is. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie wordt aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers aangetoond dat er ervaring, kennis en vaardigheden in huis zijn om goede hulp te bieden (in complexe situaties).

Aanbod
De begeleiding kan gericht worden op o.a. onderstaande onderwerpen:

  • Taal, (begrijpend) lezen, (werkwoord)spelling;
  • Rekenen

INTERESSE? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Vul onderstaand uw gegevens in en een korte omschrijving over het onderwerp, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.
Voor- en achternaam ouder
Voor- en achternaam kind
Deze website is beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.